EBTŠ u akciji kolektivne sadnje drveća

Riječ je o građanskoj inicijativi ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena.

Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila, osobito u urbanim sredinama.

Nacionalna kampanja Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25. 26. i 27.10.2019. ostvarila je suradnju s Hrvatske šume d.o.o., koje će potpomoći nabavu sadnica i sjemena.

Danima kolektivne sadnje drveća pridružili su se GLOBE i maturanti Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar sadnjom masline i grma Spiree koje ostavljaju u nasljeđe mlađim naraštajima. Kao vrijedne vrtlarice pokazale su se upavne referentice i ekonomistice, inače aktivne u GLOBE programu.

Akcija još traje, a nastavlja se narednih dana pošumljavanjem od strane mlađih učenika škole u suradnji s obližnjim turističkim kompleksom.