Ekonomsko – birotehnička i trgovačka škola na nagradnom izletu u Istri

I ove  školske godine Zadarska županija organizirala je tradicionalni nagradni izlet za najuspješnije prošlogodišnje sudionike na županijskim natjecanjima iz prirodnih i društvenih predmeta.

Ekonomsko –  birotehnička i trgovačka škola bila je u društvu najboljih učenika naše Županije.

Učenici Božena Kožul i Luka Ivanović predstavljali su našu školu u pratnji svojih mentora, Ivane Smolić Ročak i Katijane Rajčić.

Rano ujutro, 28 listopada, zaputili smo se prema sjeveru jadranske obale  i poviješću bogate Istre.

Nakon smještaja i  ručka u Hotelu „Laguna“ uputili smo se u pitoreskni Rovinj. Razgledali smo prekrasnu staru jezgru, te posjetili  glavnu gradsku znamenitost – crkvu sv. Eufemije.

 

Nakon slobodnog vremena zaputili smo se Novigradu. Navečer smo  prošetali ovim gradićem, koji je još uvijek bio prepun turista.

 

U nedjelju ujutro otišli smo u Poreč, u kojem smo saznali zanimljivosti o gradu,  između ostaloga da je tamo izgrađen prvi hotel u Republici Hrvatskoj, te posjetili UNESCO-m zaštićenu Eufrazijevu baziliku, dragulj toga grada .

 

Nakon ručka u restoranu „L’artigiano“   i druženja krenuli smo prema živopisnom Motovunu.

Opijeni ljepotom tog prekrasnog gradića, uputili smo se prema našem Zadru.

Vrijedilo je potruditi se i dati svoj dio, na ponekad i napornim pripremama za natjecanja, produbiti svoje znanje, stjecati natjecateljska iskustva, braniti boje svoje škole  i zavrijediti biti dio ovog počasnog izleta.