GLOBE i engleski EBTŠ na nagradnom izletu “Sisak, Lonjsko polje i Karlovac”

Zadarska županija je 7. i 8. listopada 2017. nagradila izletom sve srednjoškolce koji su na županijskim i međužupanijskim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta iz područja društvene grupe predmeta i  GLOBE programa. Proveli smo lijep vikend, vidjeli poučne i zanimljive priče te se upoznali i družili s učenicima drugih zadarskih srednjih škola.

Dvodnevni izlet uključio je obilazak parka prirode Lonjsko polje i sela Krapje te Čigoča. Put dalje vodi u grad Sisak, razgled starog grada Siska, večernji obilazak i noćenje.

Drugog dana posjetili smo Gradski muzej u Sisku, katedralu te razgledali grad uz stručnog vodiča.

Po povratku iz Siska posjetili smo novu atrakciju u  Karlovcu – slatkovodni akvarij Aquatika. Hrvatska je jedna od europskih zemalja s najbogatijom riječnom florom i faunom, a upravo grad Karlovac, kao grad na četiri rijeke – Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri, pravo je mjesto za prezentaciju prirodnog bogatstva naših slatkih voda. Aquatika je namijenjena djeci i mladima, učenicima, znanstvenicima, akvaristima… kako bi se razvijala svijest o iznimnoj biološkoj raznolikosti te istovremeno educiralo korisnike kako na održiv način koristiti iznimna prirodna bogatstva Hrvatske u funkciji turizma.

Hvala Zadarskoj županiji!

Pregledajte galeriju u kojoj pobliže prenosimo mali dio onog što smo vidjeli.

[post_gallery]