Etwinning

EPAS-logo-1

1434006659_ampeu-logo-hr
1454410764_eu-flag-erasmus--vect-pos


 

Vremenska prognoza
ZADAR VRIJEME
O knjižnici

Do školske godine 2005./06. Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola i Hotelijersko ugostiteljska i turistička škola imale su zajedničku školsku knjižnicu u prizemlju škole. Te školske godine knjižnice su se razdvojile, podijelile građu i naša se knjižnica uselila u novi prostor na drugom katu škole.

Prostor od 80 m² podijeljen je na čitaonički (s 23 sjedeća mjesta) i posudbeni. Fond knjižnice čini  7307  svezaka od čega najveći broj otpada na lektirne naslove. Osim lektire tu je i beletristika, pedagoška literatura, metodički priručnici, referentna zbirka /enciklopedije, rječnici, leksikoni/ Uz knjige knjižnica redovito prima 9 naslova periodike.

Korisnicima su dostupna dva računala priključena na Internet.

U knjižnici su zaposlene dvije diplomirane knjižničarke: Tanja Telesmanić na puno radno vrijeme i Tajana Anzulović na 10 sati tjedno.

Kako školska knjižnica nije samo „posudionica lektire“ ona je u našoj školi mjesto susreta učenika s knjigom i informacijama, mjesto koje aktivno živi kroz grupni i individualni rad s učenicima u radionicama, kroz pripreme za sudjelovanje na natjecanjima, kroz video projekcije i izložbe.

Školski sat u knjižnici

Školski sat u knjižnici

Čitaonica

Čitaonica

Knjižnična građa

Knjižnična građa