Povodom obilježavanja Dana Europe prigodno se predstavio Erasmus + projekt „ Nove prilike za rad i učenje“ u cilju promocije mobilnosti među učenicima 2. i 3. razreda u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar

Povodom obilježavanja Dana Europe prigodno se predstavio Erasmus + projekt „ Nove prilike za rad i učenje“ u cilju promocije mobilnosti među učenicima 2. i 3. razreda u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar

Danas smo u europskom duhu, u veselom tonu prigodno obilježili Dan Europe, 9. svibnja. Ova je godina Europska godina mladih u kojoj se želi upozoriti na njihovu važnu ulogu u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. U školskoj knjižnici predstavili smo Erasmus + projekt „Nove prilike za rad i učenje“ u cilju promocije mobilnosti među učenicima 2. i 3. razreda.

Na događanju je nazočila i ravnateljica Ekonomskobirotehničke i trgovačke škole Zadar prof. Zdenka Sršen-Juričević koja je ujedno i voditelj projekta. Projekt su predstavili nastavnici i učenici. Mnogi učenici pratili su edukativno događanje kako bi saznali na koji se način mogu priključiti u buduće projekte koji će se provoditi u našoj Školi.

Predstavljena su pravila uključivanja i natječaja na Erasmus+ projekt te sam projekt „Nove prilike za rad i učenje“ u sklopu kojeg su učenici pohađali stručnu praksu u španjolskom gradu Zaragoza. Većina učenika 2. i 3. razreda iskazala je zanimanje za projekte te su postavljali pitanja o mogućnostima sudjelovanja i načinu prijave.

Na događanju je zatim predstavljen i moderan tik-tok video uradak kojeg su izradili učenici koji su sudjelovali na mobilnosti. U njemu su predstavljeni svi bitni detalji 1. i 2. grupe učenika koji su putovali u Zaragozu zajedno s nastavnicima: polazak i putovanje; razgledi Zaragoze, izleti u Madrid i Barcelonu; početni sastanak u Mundusu; stručna praksa svakog učenika; završna radionica s Mundusom te povratak kući. Nakon veselog i inspirativnog videa učenici su prezentirali svoja iskustva te su se prisjetili prekrasnih trenutaka koja su doživjeli tijekom boravka u Španjolskoj.

Osim rada i učenja mnogi su stekli nova prijateljstva te su doživjeli nezaboravne emotivne trenutke. Sadašnjost i budućnost Europe ostaje na mladima uz našu svestranu podršku i ljubav.

EBTŠ 3 (2)IMG-20220509-WA0074